Over Aires Colombianos

Over Aires Colombianos

Elk initiatief heeft een oorsprong, zo ook Aires Colombianos. Het begon allemaal in 2015. Tijdens het bekijken van het Colombiaanse schip, de ARC Gloria, zeiden een groepje Colombiaanse vrienden tegen elkaar ‘Is het misschien een leuk idee om Colombia op een leuke, folklorische en vrolijke manier uit te dragen?’ Wat eerst een grap leek, werd al snel werkelijkheid. Het begon toch wel te kriebelen. Een idee werd werkelijkheid. Men ging actief zoeken naar meer dansers en danseressen en langzaamaan werd de dansgroep geboren.

Over de naam Aires Colombianos

Nu nog een naam verzinnen. Nadat een aantal namen de revue passeerden werd het uiteindelijk Aires Colombianos. De strekking is dat de dansers winden voorstellen. Deze winden uit Colombia zijn uiteindelijk in Nederland aanbelandt en willen de liefde voor het land op een positieve en vrolijke manier uitstralen.

 Over Aires Colombianos
 Over Aires Colombianos

Danservaring in binnen- en buitenland

Wel een leuk idee natuurlijk, maar niet geheel onbelangrijk, hoe komen we aan danskleding? Er werd een succesvolle crowdfunding-actie opgezet waarmee de dansgroep hun traditionele kleding speciaal in Colombia kon laten maken. De community Colombiaans.nl vernam hierop al snel kennis van het bestaan van Aires Colombianos en hielp met de promotie van de groep. De naamsbekendheid van de groep werd groter en groter. Vele mensen hebben inmiddels kennisgemaakt met de enthousiaste dansers die een warme sfeer met zich meebrengen. Aires Colombianos heeft optredens gedaan in binnen-, en buitenland.

Bekijk meer Over Aires Colombianos
De dansers Foto’s YouTube Instagram Facebook

Boek Aires Colombianos